112Vandaag

Gelderland

Een melding in Brummen die niemand zal vergeten

Brummen

Brummen – De politie komt regelmatig bij meldingen, die een grote impact hebben op het leven van de betrokkenen. Een ongeval, een reanimatie of een ernstig geweldsdelict. Sommige meldingen blijven óók ons voor altijd bij.

Agenten Sophie en Hendrik-Jan gingen gisteren op bezoek bij Bente, Phileine en Sophie. Deze 3 jonge meisjes waren eind november betrokken bij een ongeval op een boerderij aan de Cortenoeverseweg in Brummen.

De meisjes waren die middag op de boerderij van de vader van Bente en Phileine aan het spelen. Lekker rennen op het boerenerf en klimmen op de opgestapelde strobalen.
Terwijl de meisjes op de strobalen aan het spelen waren, begonnen de strobalen, ongeveer 400 kg per stuk, te kantelen en rolden om. Hierdoor raakten Phileine en Sophie bekneld onder deze strobalen. Bente wist gelukkig te ontkomen en riep direct de hulp in van haar ouders. Echt top gedaan van haar!

Meerdere ambulances, 2 traumahelikopters en wij kwamen ter plaatse om medische hulp te verlenen. De situatie van Phileine en Sophie was op dat moment erg zorgelijk/levensbedreigend. Beide werden met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Je kunt je voorstellen dat het voor de agenten, die zelf ook kinderen hebben, een heftige melding was. De agenten hielden na het ongeval contact met de ouders van de meisjes. Gisteren gingen ze op bezoek bij de meisjes. Gelukkig gaat het, naar omstandigheden, nu goed met ze.

To Top