112Vandaag

Provincies

Van daklopers naar wapens en pepperspray

Arrestatie

Rotterdam – Met ontbloot bovenlijf over een dak op de Rotterdamse Blaak lopen valt op eind december. De politie kreeg er woensdagmiddag telefoontjes over. Wat hen er precies toe bracht is nog steeds niet helder, maar verschillende wapens zijn er door van straat.

Meerdere meldingen
Na verschillende verontruste telefoontjes werd rond 13.00 uur met meerdere politie-eenheden en een helikopter naar de daklopers uitgekeken. Eentje was volgens getuigen van een balkon gevallen en die man werd door agenten al snel aangetroffen bij het pand. De 36-jarige Venezolaan was gewond aan hoofd en been. Kort daarop vonden de agenten in het pand een 31-jarige Dominicaan aan die ook werd aangehouden.

Wapens en pepperspray
Toen agenten een onderzoek instelden in een woning waar de mannen geweest zouden zijn, troffen ze daar een vuurwapen en een busje pepperspray aan. Op het balkon vonden ze nog eens knalvuurwapen. Alle spullen zijn in beslag genomen en meegenomen voor onderzoek.

Meer mannen?
Wat de daklopers precies van plan waren en wat de link is tussen de verdachten en de woning is nog niet duidelijk. Wel blijkt uit onder meer getuigenverklaringen dat er minimaal nog één persoon betrokken was. De recherche onderzoekt de zaak.

To Top