112Vandaag

Noord-Brabant

Agressieve verkeersovertreder in Tilburg met pepperspray aangehouden

arrestatie

Tilburg – De politie hield zaterdag 23 december een 47-jarige fietser uit Tilburg staande, nadat hij op de Gilzerbaan het rode verkeerslicht negeerde. De man reageerde agressief richting de agent en probeerde meerdere malen te vluchten. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

De Tilburger fietste rond 00.30 uur met een groep vrienden over het fietspad in de richting van de Baroniebaan. De politie zag dat een persoon uit de groep het rode verkeerslicht negeerde en hield hem hierop staande. Tijdens het bekeuringsgesprek probeerde de fietser meerdere malen zijn rijbewijs uit de handen van de agent te trekken. Eenmaal lukte dit, waarop de man probeerde te ontkomen. De agent greep hem vast, maar de fietser verzette zich hevig. De agent vertelde de verkeersovertreder dat hij was aangehouden. De overige fietsers joelden tijdens de worsteling.

Pepperspray
De verdachte nam een dreigende houding aan richting de agent, waarop de agent zijn pepperspray gebruikte. De Tilburger rende vervolgens weg en de agent volgde hem. Wederom nam de verdachte een dreigende houding aan richting de politie. Nogmaals werd er pepperspray ingezet, waarna de verdachte in de handboeien werd gezet. De man zit nog vast.

To Top