112Vandaag

Noord-Brabant

Agent voorkomt beroving in Breda en krijgt tijdens achtervolging vuurwapen op zich gericht

Politieauto met zwaailicht

Breda – Een agent in vrije tijd verstoorde donderdagavond 21 december op de Maria Cherubinastraat een mogelijke beroving van een 46-jarige Bredanaar. De agent volgde de daders, waarop een van de daders een vuurwapen trok en hem hiermee bedreigde. Zowel het slachtoffer van de mogelijke beroving als de agent deden aangifte.

De agent reed rond 22.00 uur in zijn vrije tijd door de straat en zag dat twee mannen zich verdacht gedroegen. De mannen leken bij elkaar te horen, maar liepen ruim uit elkaar. Hij besloot het tweetal te volgen. Niet veel later grepen deze mannen een passerende man vast en trokken hem richting de bosschages. Hier werd het slachtoffer mishandeld. De agent claxonneerde om hen te verstoren. Vrijwel direct hierop liepen de daders weg. De agent ging direct naar het slachtoffer, zag dat hij zelfstandig de meldkamer kon bellen, en besloot achter de daders aan te gaan.

Bedreiging
De agent kreeg de daders snel in het vizier, riep dat hij van de politie was en sommeerde hen te stoppen. Een van de daders haalde een vuurwapen uit zijn kleding en bedreigde de agent. De daders vluchtten vervolgens richting de Loopschansstraat en wisten te ontkomen. De agent ging terug naar het slachtoffer van de vermoedelijke beroving. De Bredanaar had inmiddels de hulpdiensten ingeschakeld. Hij bleek gewond door de klappen die hij van de daders kreeg.

Getuigen
De politie is op zoek naar twee in het donker geklede negroïde mannen. Beiden droegen een blauwe spijkerbroek. Bent u getuige? Bel dan 0900 – 8844. U kunt meldingen ook anoniem doorgeven via Meld Misdaad Anoniem (0800 – 7000) of via het Politie WhatsApp nummer 06 – 1220 7006.

To Top