112Vandaag

Buitenland

Nederlanders aangehouden in onderzoek voetbalrellen in België

Arrestatie

Drie Hagenaars (van 22, 23 en 26 jaar) zijn woensdagmorgen aangehouden door de Nederlandse politie voor betrokkenheid bij voetbalrellen in België afgelopen oktober. Dit gebeurde op verzoek van de Belgische autoriteiten.

Op 22 oktober 2017 vonden rellen plaats na de voetbalwedstrijd Club Brugge – Antwerp. Uit onderzoek van de Belgische politie, onder meer op basis van camerabeelden, kwamen de drie Nederlandse verdachten in beeld. Zij zouden van alles hebben gegooid naar de politie in Brugge. Daarbij raakten ook politiemensen gewond.

De onderzoeksrechter in Brugge vaardigde eerder een Europees Aanhoudingsbevel uit. Vanmorgen hebben het Openbaar Ministerie en de politie in Den Haag daaraan opvolging gegeven, met bijstand van de politie uit Brugge. Na de aanhoudingen zijn ook huiszoekingen gedaan.

Deze week worden de verdachten voorgeleid aan rechtbank Amsterdam, die zal beslissen op het overleveringsverzoek van de Belgische autoriteiten.

To Top