112Vandaag

Binnenland

Vier jaar cel voor teruggekeerde IS-strijder

rechter

De rechtbank Rotterdam heeft maandag een 31-jarige teruggekeerde IS-strijder veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar. Het onderzoek naar de man was gestart met informatie uit grensdocumenten van ISIS, waaruit bleek dat hij vermoedelijk op 10 november 2013 Syrië in reisde met de bedoeling zich aan te sluiten bij ISIS.

Volgens de rechtbank staat het buiten elke redelijke twijfel vast dat de man zich heeft aangemeld bij ISIS. Tijdens zijn deelname aan de terroristische organisatie zijn aanslagen gepleegd waarbij tientallen doden zijn gevallen en executies op burgers zijn uitgevoerd. De rechtbank benadrukte in de uitspraak dat terrorisme internationaal wordt gezien als een van de ernstigste misdrijven.

Door de officier van justitie van het Landelijk Parket was twee weken geleden een gevangenisstraf geëist van zes jaar.

To Top