112Vandaag

Noord-Brabant

Patrick V veroordeeld tot een gevangenisstraf van 22 jaar voor moord op Tommie van der Burg

Den Bosch – De rechtbank Oost-Brabant heeft een 46-jarige man uit Eindhoven veroordeeld tot een gevangenisstraf van 22 jaar. Hij schoot in april 2015 een man in koelen bloede dood en mishandelde het slachtoffer een jaar eerder met onder meer een ijzeren pijp. De 39-jarige Monique G van de verdachte is tot 6 jaar cel veroordeeld voor het geven van een tip in de moordzaak. Patrick V. schoot Tommie van der Burg dood omdat zijn ex-vriendin Monique G. met hem was vreemdgegaan.

Op basis van onder meer camerabeelden, telefoongegevens en een DNA-spoor oordeelt de rechtbank dat het de 46-jarige verdachte is geweest die het slachtoffer in de nacht van 12 op 13 april 2015 in Eindhoven heeft doodgeschoten. De Monique G. tipte hem door vanuit een café waar het slachtoffer was, een sms te sturen waarin stond dat de man onderweg was naar een hotel. De verdachte wachtte in de struiken bij het hotel en kwam tevoorschijn toen het slachtoffer voor een slagboom bij het hotel moest stoppen. Het slachtoffer probeerde nog weg te komen door achteruit te rijden, maar werd dodelijk in de borst geraakt door één van de kogels die de verdachte afvuurde.

Eerder geweld
Een jaar vóór de liquidatie gebruikte de verdachte zwaar geweld tegen het slachtoffer. Hij lokte de man samen met anderen naar een woning. Daar werd hij ernstig mishandeld, onder meer met een ijzeren pijp. Het slachtoffer moest met spoed worden geopereerd aan zijn verwondingen. De rechtbank vond dat het hier ging om poging tot doodslag en dat Patrick V. hiervoor 4 jaar de cel in moet.

To Top