112Vandaag

Noord-Brabant

Eindhovense student vast voor plan om Turkse president Erdogan met raketwerpers te vermoorden

Arrestatieteam

Student Burak A. (23) uit Eindhoven zit vast in Griekenland. Hij wordt ervan verdacht samen met Anil S. (26) uit Amsterdam een moordaanslag op de Turkse president Erdogan te hebben voorbereid.

Burak die in Den Bosch studeerde op Avans Hogeschool, werd eind november samen met Anil en 7 andere Turken opgepakt in de Griekse hoofdstad Athene. De twee maken onderdeel uit van een extreem-linkse Turkse groepering.

De groep zou volgens Griekse media het konvooi van Erdogan met raketwerpers onder vuur hebben willen nemen. Er zouden volgens het plan ook molotovcocktails en granaten worden gebruikt. In hun verblijfplaatsen werden overigens geen wapens aangetroffen na invallen van de Griekse politie.

 

 

 

To Top