112Vandaag

Noord-Brabant

Beveiliger pakt winkeldief in Breda

arrestant wordt afgevoerd

Breda – Een recalcitrante winkeldief heeft zich zondagmiddag flink verzet nadat hij op heterdaad wed betrapt op de diefstal van een flesje parfum uit een winkel op de Eindstraat. Er ontstond een worsteling waarbij de dief probeerde zich los te trekken. De beveiliger, die hem probeerde aan te houden, werd daarbij geschopt en liep een verwonding op aan zijn rechterhand. Hij kreeg assistentie van omstanders en twee handhavers van de gemeente waardoor het toch lukte de verdachte onder controle te krijgen.

Een beveiliger bevond zich zondag 17 december 2017 omstreeks 15.40 uur in een parfumerie op de Eindstraat. Hij stond nabij de ingang en zag een onverzorgd zenuwachtig ogend zwerverstype de winkel binnen komen. Hij besloot de man in de gaten te houden en zag dat ie een product uit het schap pakte en richting de kassa’s liep. Hij zag dat de zwerver echter direct zonder af te rekenen naar buiten liep, terwijl tijdens het verlaten van de zaak ook nog het alarm afging. Hij rende de man achterna die direct begon te schelden. Met hulp van voorbijgangers en twee medewerkers van Toezicht en Handhaving werd de agressieve man onder controle gebracht en overgedragen aan de politie. Hij had een flesje Eau de Toilette van Hugo Boss, ter waarde van 70 euro gestolen. Ook had hij nog vier Nivea producten bij zich die vermoedelijk in een andere winkel zijn gestolen. De verdachte, een bekende van de politie, is in verzekering gesteld.

To Top