112Vandaag

Noord-Holland

Auto te water; twee mannen aangehouden

Agenten bij ambulance

Middenbeemster – De politie heeft zaterdagochtend twee mannen, 22 en 26 jaar, uit Heerhugowaard aangehouden na een eenzijdig ongeval. De auto waarin beide mannen zaten, was te water geraakt aan de Nekkerweg.

Agenten ontvingen rond 10.20 uur de melding dat er een auto te water was geraakt en de inzittenden inmiddels op de kant waren geklommen. Toen de politie de mannen vroeg wat er gebeurd was, gaf het duo een niet al te nuchtere indruk. Op de vraag wie van de twee achter het stuur zat, bleef het angstvallig stil. Daarom werd besloten de Heerhugowaarders te laten blazen. De jongste blies een `A´ (indicatie 235 ug/l – 570ug/l) en de oudste een `F´(indicatie boven 570ug/l) . Hierop werd het tweetal aangehouden. Na controle in het ziekenhuis, werden de verdachten overgebracht naar het politiebureau. Hier werd van beide mannen een bloedproef afgenomen welke naar het NFI gestuurd wordt. Het rijbewijs van de 26-jarige verdachte werd tevens ingevorderd.

To Top