112Vandaag

Binnenland

Het weerbericht van vandaag en morgen

KNMI

Vannacht zijn er naast wolkenvelden ook enkele brede opklaringen. In het westen komen er enkele buien voor, mogelijk met hagel en/of natte sneeuw. Verder landinwaarts is het droog. De minimumtemperatuur ligt iets boven nul, in een wat bredere opklaring plaatselijk eronder. Lokaal kan het glad worden door bevriezing van natte weggedeelten. De zuidwestelijke wind is matig, aan zee eerst nog mogelijk af en toe vrij krachtig. De wind wordt geleidelijk zuidelijk en neemt af naar zwak tot matig.

Overdag is het op veel plaatsen bewolkt en vooral landinwaarts lokaal nevelig. In de kustgebieden en in het zuiden kan nog een enkele (winterse) bui voorkomen. De temperatuur blijft in de middag rond 5°C steken, in het oosten op 3°C. De matige zuidelijke wind wordt in de middag zwak en veranderlijk.

In de nacht naar zaterdag komen er vooral in de kustprovincies nog enkele (winterse) buien voor. In de loop van de nacht klaart het van het noordwesten uit op steeds meer plaatsen op. Dieper landinwaarts kan nevel of lokaal mist ontstaan. De minimumtemperatuur ligt rond het vriespunt, aan zee rond 3°C. Plaatselijk kan gladheid optreden door bevriezing van natte weggedeelten. De wind is boven land westelijk en zwak tot matig, in de kustgebieden noord tot noordwest en vrij krachtig tot krachtig.

Zaterdag overdag is er af en toe zon en zijn er enkele buien, waarvan sommige winters van karakter kunnen zijn met hagel of natte sneeuw. Het wordt in de middag 4°C in het oosten en lokaal 7°C aan zee. De noordwestenwind is boven land matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig.

To Top