112Vandaag

Limburg

‘Vader en moeder uit Syrisch gezin afgeslacht’

FO

In Maastricht zijn donderdagavond twee mensen doodgestoken en drie mensen gewond geraakt. De politie heeft een arrestatie verricht bij een moskee.

Een ooggetuige vertelt aan De Telegraaf dat de vader en een moeder van een Syrisch gezin apart van elkaar wonen en dat de vader – na een ruzie in de moskee – terugkeerde naar zijn huis. Daar zou een groepje Syrische jongeren hebben aangebeld en de man hebben neergestoken. Vervolgens zouden ze een kilometer verder naar het huis van de moeder zijn gegaan, aangebeld hebben en haar keel hebben doorgesneden.

Ook zouden de zoon en dochter van dit gezin bij de schermutselingen (zwaar)gewond zijn geraakt. Er zouden ook knuppels en zwaarden zijn gebruik bij deze vechtpartijen.

De politie heeft bij de moskee in de Weustenraadstraat twee mensen aangehouden. Een van hen is de Arabisch sprekende man die verdacht wordt van de moord in de Botsaartstraat. Hij werd bebloed en met mes aangetroffen in de moskee.

Volgens meerdere inwoners ging de dader eerst met een mes in de hand naar de moskee in de buurt. Daar zou hij onlangs ook al geweld hebben gepleegd: hij zou een bezoeker in zijn been hebben gestoken. Over het incident is niets officieel naar buiten gebracht.

To Top