112Vandaag

Limburg

Politiebericht over steekpartij met 2 doden in Maastricht

Politieauto met zwaailicht

Maastricht – Naar aanleiding van de twee steekincidenten die donderdagavond in Maastricht op de Botsaartstraat en op de Joseph Postmesstraat plaatsvonden, is een grootschalig recherche onderzoek (TGO) opgestart.

Een team van zo’n 20 rechercheurs onderzoekt de zaak. Ook al is een verdachte, een man van 37 jaar uit Maastricht aangehouden, er moet nog veel technisch en tactisch onderzoek plaatsvinden.

Bij de steekincidenten kwamen twee personen, een man van 46 jaar en een vrouw van 56 jaar, om het leven. Drie mensen, waaronder de verdachte, raakten gewond.

Slachtoffers
Het dodelijk slachtoffer op de Botsaartstraat is een man van 46 jaar.

Bij het incident op de Joseph Postmesstraat kwam een vrouw van 56 jaar te overlijden. Ook raakten daar twee personen gewond. Beiden moesten voor onderzoek opgenomen worden in het ziekenhuis. Een van de gewonde slachtoffers, een man van 50 jaar heeft het ziekenhuis inmiddels kunnen verlaten en is weer thuis. Het andere slachtoffer is de 21-jarige dochter van de overleden vrouw. Zij verblijft nog in het ziekenhuis. Alle slachtoffers woonden in Maastricht. Over de aard van de verwondingen wordt verder geen informatie gegeven.

Onderzoek plaats delict
Op de twee plekken waar een dodelijk slachtoffer viel, vindt vrijdagmiddag nog technisch onderzoek , alsmede een doorzoeking in de betreffende woningen plaats onder leiding van een Rechter-Commissaris.

Verdachte aangehouden
Na het tweede steekincident is de verdachte naar de moskee aan de Weustenraadstraat in Maastricht gevlucht. Daar is hij rond 21.30 uur door de politie aangehouden. Vrijdagochtend heeft in de ruimte waar de aanhouding plaatsvond technisch en tactisch onderzoek plaatsgevonden. Daarna is de bewaking van deze ruimte opgeheven en is deze weer vrijgegeven voor bezoekers.

In eerdere berichtgeving kwam naar voren dat er bij de moskee een derde gewonde zou zijn gevallen. Dit bleek de verdachte te zijn.

Uit ziekenhuis ontslagen
De verdachte is donderdagavond na zijn aanhouding overgebracht naar het ziekenhuis. Daaruit is hij inmiddels ontslagen. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Onderzoek relaties
Op dit moment wordt onderzocht of en zo ja welke relatie er bestaat tussen de slachtoffers op de verschillende plaatsen delict en tussen de verdachte en de slachtoffers.

Geruchten
In de Maastrichtse wijken Caberg en Malpertuis doen vele geruchten de ronde. De politie is op de hoogte van deze geruchten en neemt deze in het onderzoek mee. Donderdagavond en vrijdagnacht is al veel onderzoek verricht en veel informatie ontvangen. Op dit moment is het grootschalige onderzoeksteam bezig deze informatie te analyseren en uit te rechercheren.

Het is daarom ook nog niet duidelijk wat de aanleiding en het motief van de verdachte is geweest.

Getuigen
De politie wil nog steeds graag in contact komen met mensen die meer informatie over deze incidenten kunnen geven en/of eventueel getuige zijn geweest.

Dit kan via 0900-8844 maar ook in een vertrouwelijk gesprek met het Team Criminele Inlichtingen.

To Top