112Vandaag

Noord-Brabant

Jongen probeert meisje te beroven

motoragent

Molenschot – Een nog onbekende jongen heeft aan de Broekstraat een meisje proberen te beroven. Hij griste op de oprit van haar woning de tas van haar fiets, het slachtoffer zette samen met haar moeder de achtervolging in. Daarop besloot de tasjesdief de tas achter te laten.

De scholiere kwam op donderdag 14 december rond 17.45 uur op haar fiets thuis aan. Ze liep met haar fiets op de oprit van het huis en wilde de fiets in de schuur zetten. Ze zag vervolgens dat er een jongen met een capuchon op en een bedekt gezicht op haar af kwam gelopen. Het meisje sprak hem aan, maar de jongen reageerde niet. Toen hij te dicht bij kwam gaf ze hem een duw. Daarop ging de man weg met de tas van het slachtoffer. De man vertrok in de richting van de Heideweg.

Achtervolging
Het meisje ging haar huis binnen en vertelde aan haar moeder wat er gebeurd was. Moeder waarschuwde de politie en zette een bericht in de Buurtwhatsapp. Moeder en dochter gingen vervolgens met de auto op zoek naar de tasjesdief. Ze kwamen de jongeman tegen, hij zat op een glimmende, zilveren fiets. De moeder sprak hem vanuit de auto aan en daarop liet hij de tas in de berm vallen. De jongen konden ze niet meer achterhalen. Thuisgekomen bleek dat de smartphone van het meisje niet meer in haar tas zat. De politie onderzoekt de zaak.

Signalement
Het slachtoffer omschreef de dader als volgt: jongen, blank, 15-17 jaar oud, rond de 1.70 meter lang. Bruin haar en donkere wenkbrauwen. Hij droeg een donkergroene winterjas tot op de heup met capuchon en een donkere broek. Op zijn rug droeg hij een zwarte rugtas met brede banden om de schouders. Hij fietste op een glimmende, zilveren sportieve, nette herenfiets.

Getuigen
De politie is op zoek naar mensen, die meer over dit incident weten. Hebt u meer informatie? Bel dan met de politie: 0900-8844. Of via het Politie WhatsApp nummer 06 Р1220 7006. Belt u liever anoniem: 0800-7000. U kunt ook een tipformulier invullen.

To Top