112Vandaag

Limburg

Twee doden en drie gewonden bij twee steekpartijen in Maastricht

ambulance en politie

Maastricht – Vanavond zijn op de Joseph Postmesstraat en de Botsaartsstraat twee steekincidenten geweest. Bij die twee incidenten zijn twee dodelijke slachtoffers en drie gewonden gevallen. Inmiddels is door de politie een persoon aangehouden in verband met mogelijke betrokkenheid bij deze incidenten.

Op de Botsaarsstraat is om 21.00 uur een vechtpartij geweest waarbij uiteindelijk 1 man als gevolg een steekincident is overleden. De identiteit van deze man is nog onbekend. Hierop is de verdachte gevlucht.

Tien minuten later heeft op de Joseph Postnesstraat ook steekpartij plaatsgevonden. Hierbij is ook een dodelijk slachtoffer gevallen, een vrouw, ook haar identiteit is nu niet bekend. Bij dit tweede incident zijn tevens twee mensen gewond geraakt. Zij zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De aard van hun verwondingen is onbekend. Daarna is in een moskee in de buurt een derde gewonde aangetroffen. Ook die persoon is overgebracht naar het ziekenhuis.

Uit onderzoek is gebleken dat er geen enkele reden is om te veronderstellen dat deze incidenten een terroristisch motief hebben. De politie doet in de buurt nog nader onderzoek naar deze incidenten.

To Top