112Vandaag

Noord-Brabant

Twee hennepkwekerijen geruimd in Tilburg

Politieagent

Tilburg – De politie heeft dinsdag 12 december 2017 in Tilburg twee hennepkwekerijen geruimd. Ook werden op een derde locatie geknipte resten aangetroffen.

Scarlattistraat, Tilburg
In deze woning werden twee hennepkwekerijen aangetroffen waaruit de planten zojuist geoogst waren. Er stonden 268 lege kweekpotten verdeeld over twee slaapkamers. Er was sprake van stroomdiefstal. Er werden geen verdachten aangehouden.

Predikherenlaan, Tilburg

In deze woning werd zowel op de zolderverdieping als op de eerste verdieping in werking zijnde kwekerijen aangetroffen met in totaal 320 hennepplanten. Er was sprake van illegale stroomafname. Er vond één aanhouding plaats.

Oude Rielsebaan, Tilburg
Op dit terrein werden onder een zeil vier sealbags met hennepknipresten aangetroffen. Er werd één verdachte aangehouden. .

Prioriteit
Politie, openbaar ministerie en gemeenten geven veel prioriteit aan de aanpak van hennep. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven:

via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden,
via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006),
anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M,
via het Team Criminele Inlichtingen in een vertrouwelijk gesprek op het nummer 079-3458999

To Top