112Vandaag

Noord-Holland

Auto-inbrekers aangehouden in Assendelft

Agenten bij ambulance

Assendelft – Op woensdagmorgen hield de politie twee mannen aan op verdenking van inbraak in een bestelauto. Het gaat om een 26-jarige man uit Velsen-Noord en een 34-jarige man zonder bekend adres.

Omstreeks 04.30 uur kreeg de politie melding van een getuige die had gezien dat er werd ingebroken in een bestelbus op de Kralingen in Assendelft. De inbrekers hadden spullen overgelaten in een eigen bestelauto en waren weggereden.

De politie stelde een onderzoek in en trof de bestelauto korte tijd later op de Communicatieweg richting Heemskerk. In de auto werd allerlei elektrisch gereedschap aangetroffen. Bij controle bleek de bestelauto zelf ook als gestolen gesignaleerd te staan.

De politie nam de auto en het gereedschap in beslag. De mannen werden voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

De politie gaat er vanuit dat in de auto meer gestolen spullen lagen dan er was gestolen uit de auto in Assendelft. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de herkomst van de goederen. Eventuele getuigen of slachtoffers van auto-inbraak worden verzocht contact op te nemen met de politie op tel.nr. 0900-8844.

De bestuurder, de 34-jarige man, moest nog een speekseltest afleggen in verband met mogelijk drugsgebruik. Uit de speekseltest kwam naar voren dat hij amfetamine en meth had gebruikt. De man moest meewerken aan een bloedproef of het exacte drugsgebruik vast te kunnen stellen. Hij weigerde echter mee te werken. Een weigering levert op zich al een misdrijf op.

To Top