112Vandaag

Noord-Brabant

Vreemdelingen verschansen zich in leegstand pand in Lage Zwaluwe

agent met hond

Lage Zwaluwe

Op de Streeplandsedijk zijn acht Albanezen aangehouden die verbleven in een leegstaande woning.

Na een inbraakmelding op zondag 10 december kwam een medewerker van de Forensische Opsporing van de politie op 11 december rond 09.30 uur onderzoek doen. Toen hij het pand binnenging trof hij de vreemdelingen aan. Hij sloot meteen weer het huis en riep collega’s op. Meerdere agenten hebben de mannen aangehouden. De eigenaar van het pand kende de mannen niet.

Vreemdelingen

Grote groepen vreemdelingen komen op het moment naar Nederland. De politie staat aan de lat voor een goede identificatie van vreemdelingen en het handhaven van de Vreemdelingen Wet. Ook bij de politie eenheid Zeeland-West Brabant is hiervoor de Afdeling Vreemdelingenpolitie Identificatie en Mensenhandel (AVIM) elke dag actief. De politie draagt zoveel mogelijk bij aan een humane opvang en behandeling van vreemdelingen, helpt bij de identificatie van vreemdelingen en intensiveert de aanpak van mensenhandel en mensensmokkel. Daarnaast assisteert zij daar waar mogelijk het vertrekproces van een uitgeprocedeerde vreemdeling.

To Top