112Vandaag

Noord-Holland

Verdachte opgepakt voor moord op Milica van Doorn in 1992

Milica van Doorn

De politie heeft een verdachte opgepakt voor de moord op Milica van Doorn in 1992. De politie en het Openbaar Ministerie organiseren vandaag om 10:00 een persconferentie.

Een voorbijganger attendeert de pastoor van de kerk op een schoen als hij op Tweede Pinksterdag langs zijn kerk loopt. De pastoor gaat op onderzoek uit en tot zijn grote schrik ziet hij verderop een lichaam in de vijver. Het is Milica van Doorn. Ze blijkt te zijn verkracht en vermoord.

Waarschijnlijk is de doorbraak voortgekomen uit het grootschalige dna-verwantschapsonderzoek dat in de afgelopen weken is gehouden in Zaandam. Eind november hebben meer dan 121 van de 133 benaderde mannen wangslijm afgestaan.

Eerder werden de zaken Marianne Vaatstra en Andrea Luten door dna-onderzoek opgelost.

To Top