112Vandaag

Provincies

Pool zit alsnog gevangenisstraf uit na aanhouding door EVA-team

Gouda

Het EVA-team van de politie eenheid Den Haag hield maandagochtend 11 december een 44-jarige Poolse man aan die nog een gevangenisstraf van ruim een jaar moet uitzitten.

De man werd in Polen veroordeeld voor witwassen, het vervalsen van documenten en deelname aan een criminele organisatie en werd op verzoek van Poolse autoriteiten aangehouden. Het vermoeden was dat de man verbleef in Nederland en om deze reden werd een actieve zoektocht gestart. Het EVA-team kreeg eind november het verzoek de veroordeelde op te sporen en aan te houden. Nadat het team tevergeefs een aantal panden in Gouda bezocht, wisten zij hem maandagmorgen aan te houden op het moment dat hij in een auto wilde stappen. Hij is overgebracht naar het politiebureau en zal worden voorgeleid een Rechtercommissaris welke de aanhouding en de formaliteiten rondom het aanhoudingsbevel zal toetsen. Daarna zal hij naar verwachting worden overgeleverd aan Polen waar hij zijn straf zal moeten uitzitten.

EVA-team
Het EVA-team houdt zich voor de politie eenheid Den Haag actief bezig met de opsporing en aanhouding van veroordeelden die zich aan hun opgelegde straf proberen te onttrekken. Veroordelingen voor overvallen, woninginbraken en straatroven hebben bij de opsporing van gesignaleerden voor het EVA-team prioriteit. Ook in het geval van schadevergoedingsmaatregelen of opgelegde geldboetes kan een veroordeelde rekenen op een bezoek van het EVA-team.

To Top