112Vandaag

Buitenland

Kerstshopping blijkt winkeldiefstal met dure smaak

Politieagente in België

Woensdagmiddag werd een eenheid van de Antwerpse politie aangesproken door een winkeluitbaatster uit de Huidevettersstraat. Daar probeerde een koppel een jas ter waarde van 4 490 euro te ontvreemden.

Bij controle door het personeel van de winkel nam de man de benen en gooide hij de jas onder een auto. De jas kon zonder schade gerecupereerd worden. De Kroatische vrouw van 29 werd staande gehouden en opgepakt. Een andere ploeg zette de achtervolging op de tweede verdachte in, die kon ontsnappen via de achterdeur van een pand in de Lange Gasthuisstraat. Uit de verklaringen van de vrouw kon de tweede verdachte geïdentificeerd worden als haar 39-jarige Kroatische partner.

De camerabeelden van de winkel werden overgemaakt aan de gerechtelijke instanties en de gsm van de vrouw werd na verhoor in beslag genomen.

To Top