112Vandaag

Provincies

Hennepkwekerij ontmanteld op zolder in woning in Sas van Gent

Hennep

Sas van Gent – Donderdagmiddag is een 49-jarige man uit Sas van Gent aangehouden nadat er op de zolder van zijn woning aan de Rapenburg een hennepkwekerij is gevonden.

De politie komt de kwekerij op het spoor doordat er in de omgeving van de Rapenburg een hoge afname van elektriciteit werd geconstateerd. Het vermoeden rijst dat iemand in de straat een hennepkwekerij heeft opgezet. Dat wordt bevestigd nadat agenten de verdachte woning zijn binnengestapt. Op de zolder is inderdaad een kweekruimte voor hennep ingericht. Blijkbaar is er onlangs nog geoogst. Op de vliering staan 183 potten met alleen potaarde en nog drie dozen met in totaal 212 hennepstekjes.

Persoonlijke goederen in beslag genomen
In deze zaak is geen sprake van diefstal van stroom. Wel heeft een fraude-inspecteur van Enduris de hennepkwekerij afgesloten van het stroomnetwerk. Hierna kon de hennepopruimploeg de kwekerij veilig ontmantelen. De hennepstekken en het kweekmateriaal zijn inmiddels vernietigd. De verdachte is voor verhoor en nader onderzoek overgebracht naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg. Hij zit nog vast. In overleg met de officier van justitie zijn enkele kostbare goederen van de verdachte in beslag genomen, waaronder een BMW en een Macbook.

To Top