112Vandaag

Noord-Holland

Dief steelt auto met peuter op de achterbank

Agent

Heiloo – Een bizarre diefstal vond plaats op woensdagmiddag op de Werkensdelstraat in Heiloo, waar een auto met kind gestolen werd.

Omstreeks 17.10 uur zette een 33-jarige vrouw uit Heiloo haar auto voor een woning aan de Werkensdelstraat. Hier wilde zij haar dochtertje ophalen die daar op visite was geweest. De vrouw verliet haar auto waarin haar 2-jarige zoontje nog in het kinderzitje zat. De motor liet zij draaien. In de korte tijd dat de vrouw naar de woning liep, werd haar auto gestolen door een nog onbekende dief.

Vermoedelijk kreeg de dief pas na het wegrijden in de gaten dat er ook een kind in de auto zat. Hij parkeerde de auto op de Commandeurslaan en ging er vandoor.

Na de melding van de moeder werd er direct groot alarm geslagen. Omliggende politie-eenheden werden in kennis gesteld en overal werd uitgekeken naar de auto met het kind. Ook werd er een Burgernetmelding uitgegeven.

Omstreeks 17.30 uur vond een voorbijganger de auto met kind terug. Het jongetje verkeert in goede gezondheid.

De politie stelt een (technisch) onderzoek in naar de diefstal.

To Top