112Vandaag

Noord-Brabant

Twee mannen en twee vrouwen aangehouden na wilde achtervolging door Zevenbergen

politie motor

Zevenbergen – Dinsdagmiddag zijn op de Lindonk twee mannen en twee vrouwen aangehouden na een wilde achtervolging met enkele botsingen door Zevenbergen.

Rond 15.15 uur kreeg de politiemeldkamer een melding dat een automobilist enkele keren opzettelijk door een andere auto was aangereden. Diverse politieauto’s gingen richting Zevenbergen. De 39-jarige man uit Zevenbergen verklaarde later op het politiebureau dat hij tijdens een wilde rit door een andere automobilist enkele keren was geramd. Uiteindelijk had deze op het bedrijfsterrein aan de Lindonk geprobeerd de auto van de man uit Zevenbergen open te trekken en het voertuig te vernielen.

Mishandeling agent
Enkele agenten arriveerden op dat moment op het terrein aan de Lindonk. De bestuurder van de tweede auto werd aangehouden. Hij verzette zich hevig, meerdere agenten probeerden hem in bedwang te houden. Hierbij werd pepperspray gebruikt. De 30-jarige man uit Klundert sloeg een agent opzettelijk in zijn gezicht. Hierna werd hij geboeid.

Beletten en belemmeren
Terwijl de agenten de man probeerden aan te houden, bemoeiden enkele bekenden van deze man zich met de aanhouding. Zij werden hierop ook aangehouden. Het gaat om een man (56) en een vrouw (28), beiden uit Zevenbergen en een vrouw (49) uit Klundert. Het viertal werd voor verder onderzoek naar het politiebureau meegenomen.

Geweld tegen politie onacceptabel
De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel en wordt niet getolereerd. De agent deed aangifte tegen de man uit Klundert. Hij werd voor verder onderzoek en verhoor ingesloten in het politiecellencomplex Mijkenbroek in Breda en zit nog vast. De andere drie mensen werden verhoord. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Zij moeten zich nadien tegenover de rechter verantwoorden.

To Top