112Vandaag

Provincies

Meisje (17) slachtoffer straatroof in Den Haag, politie zoekt getuigen

Den Haag – Een 17-jarige meisje werd op dinsdagavond 5 december omstreeks 21:45 uur op de Prinsegracht slachtoffer van een straatroof. Een onbekende stal haar zwarte IPhone 7. De politie onderzoekt de zaak.

Het slachtoffer meldde zich na de straatroof aan het politiebureau voor het doen van aangifte. Ze vertelde dat ze op de Prinsegracht liep in de richting van de Lijnbaan. Ter hoogte van de voetgangersoversteekplaats op de kruising met de Lijnbaan voelde ze plotseling een duw in haar rug. Daarna trok een man op een witte fiets hardhandig een telefoon uit haar handen. Daarna fietste de man weg in de richting van het Westeinde. Het slachtoffer rende nog achter hem aan, maar verloor de verdachte uit het oog.

De verdachte betrof een blanke man, van ongeveer 1.65 meter lang met een mager postuur. Hij droeg een witte jas, met daarover een donker vest met een donkere capuchon en een donkere broek. Hij droeg een doek of sjaal voor zijn mond.

To Top