112Vandaag

Provincies

Een 37-jarige huisarts uit Leiden wordt verdacht van het plegen van ontucht met drie minderjarige meisjes

Arrestatie

De raadkamer van de Haagse rechtbank heeft vandaag het voorarrest van een 37-jarige man uit Leiden met 60 dagen verlengd. De man wordt verdacht van ontucht met drie minderjarige meisjes in de privésfeer, het maken van afbeeldingen van ontklede kinderen en ook van het heimelijk filmen van ontklede patiëntes in drie praktijken waar hij als inval-huisarts werkte.

Op donderdag 5 oktober deden de ouders van een meisje aangifte van ontucht tegen de 37-jarige Leidenaar. De politie startte direct met een onderzoek. Dit leidde op dinsdag 24 oktober tot de aanhouding van de verdachte. Sindsdien zit hij vast en is de verdenking uitgebreid met een mogelijk tweede en derde geval van ontucht met een meisje in de privésfeer.

Experts van de politie onderzoeken in beslag genomen gegevensdragers van de man, zoals computers en telefoons. Inmiddels zijn daarop heimelijke opnames aangetroffen van onderzoek aan ontklede patiëntes in drie huisartsenpraktijken in de Randstad (buiten Leiden). De verdachte, die inval-huisarts is, was daar tijdelijk werkzaam. De praktijken zijn of worden hierover benaderd; hetzelfde geldt voor de patiëntes die op de beelden staan. Daarnaast wordt onderzocht of er ook sprake is van grensoverschrijdend gedrag in andere huisartsenpraktijken in de Randstad waar de verdachte inviel.

Het onderzoek is in volle gang en zal nog enige tijd duren.

To Top