112Vandaag

Provincies

Man brengt buurtbewoners in gevaar met 200 kilo illegaal en instabiel vuurwerk in Hoogvliet

Dankzij een anonieme tip over het houden van zwaar illegaal vuurwerk in een woning aan de Schutwant is een einde gekomen aan een levensgevaarlijke situatie. Een 45-jarige man is aangehouden.

Direct na een tip via Meld Misdaad Anoniem startte de politie een onderzoek. Op alle verdiepingen vonden agenten zwaar illegaal vuurwerk als nitraten en mortieren. Ook vonden zij gedemonteerd professioneel vuurwerk wat hierdoor instabiel was geworden. Buitengewoon gevaarlijk waarop direct uit voorzorg de omliggende woningen zijn ontruimd. De Explosieve Opruimingsdienst Defensie (EODD) heeft het instabiele vuurwerk uit de woning gehaald en elders tot ontploffing gebracht. In het onderzoek vonden agenten ook nog meer illegaal vuurwerk in de auto van de verdachte. De auto en in totaal 200 kilo illegaal vuurwerk is in beslag genomen. De 45-jarige bewoner zit vast en wordt verhoord.

Voorkom ellende
Illegaal vuurwerk is levensgevaarlijk en strafbaar. Zeker als het net als in deze zaak wordt opgeslagen in een woning en het gevaarlijke flitspoeder en kruit uit het vuurwerk wordt gehaald. De schade en gevolgen waren niet te overzien geweest als het vuurwerk tot ontploffing was gekomen. Meldingen van burgers over transport, handel, opslag en gebruik van illegaal vuurwerk en op meldingen over misbruik van legaal vuurwerk worden dan ook opgepakt. Kent u iemand die illegaal vuurwerk heeft? Meld het dan! Dit kan via de politie: 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 en www.meldmisdaadanoniem.nl. U kunt hier een hoop ellende mee voorkomen.

To Top