112Vandaag

Noord-Holland

Begeleiding voor moeder die zoontje achterliet op Centraal Station in Amsterdam

De vrouw die dinsdag 28 november is aangehouden nadat ze die zondag daarvoor een jongetje op het Centraal Station in Amsterdam had achtergelaten, is vandaag door de rechter-commissaris in bewaring gesteld. Vastgesteld is dat zij de moeder is van het jongetje. Het jongetje is inmiddels ondergebracht bij een pleeggezin, waar hij het naar omstandigheden goed maakt.

Er lijkt bij de 39-jarige vrouw, die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, sprake van de nodige sociale problematiek. Mogelijk heeft dat ook een rol gespeeld bij haar beslissing haar vierjarig zoontje op het Amsterdamse Centraal Station achter te laten.

De Reclassering zal, al dan niet in samenwerking met de Raad voor de Kinderbescherming, onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om de vrouw te begeleiden en te ondersteunen.

In afwachting van een geschikte opvanglocatie en begeleidingsplan heeft de rechter-commissaris besloten de vrouw in bewaring te stellen.

To Top