Vrouw (76) voor de rechter in proces De Marius Vlijmen

Stockfoto

Tijdens het onderzoek Operatie Arnstein waarbij de politie undercoveragenten inzette in feestzaal Riet & ons Peerke in Vlijmen werden vijf mensen gearresteerd. Onder wie ook de 53-jarige zoon van de vrouw die donderdag terecht staat. Dit vond plaats in april.

De andere verdachten zijn een 40-jarige man uit Vlijmen, een 27 jarige man uit Waalwijk en een 26-jarige man uit Sprang-Capelle. Later volgden nog twee aanhoudingen.

Sluiting
Jan-Hamming oud burgemeester van Heusden reageerde meteen op het politie-optreden. Hij sloot per direct Riet & ons Peerke en het aangrenzende eetcafé De Marius voor een half jaar. De uitbaters van de twee horecazaken, die niet tot de verdachten behoren, vochten de sluiting aan.

Daags voordat de sluitingstermijn afliep, maakte de gemeente bekend de vergunningen in te trekken voor de twee zaken voor de duur van vijf jaar. Zeshonderd mensen tekenende een petitie tegen de sluiting. Uit eindelijk vond de gemeente de reacties via sociale media eenzijdig en bleef daarom achter het besluit staan.