112Vandaag

Provincies

Michael P. botste met zijn scooter op Anne Faber voor ze werd vermoord

Anne Faber

Politie en justitie in Nederland krijgen een steeds beter beeld van wat zich op de fatale 29 september heeft afgespeeld, toen Anne Faber tijdens een fietstocht verdween.

Michael P. heeft verklaard dat hij met zijn scooter op Anne botste. Aanwijzingen op de plek bevestigen dit beeld, zo schrijft de Nederlandse krant De Telegraaf.

Het lichaam van Anne zou zeer waarschijnlijk nooit gevonden zijn, als Michael P., geconfronteerd met bewijs, niet had verteld waar ze lag. Het lichaam was diep onder de grond begraven. P. kende de plek goed. De verdachte heeft volgens bronnen tijdens de vele verhoren geen medeleven getoond. Zo meldt HLN donderdagochtend op haar website.

Bij de confrontatie, zo heeft P. gezegd, ontstond een woordenwisseling. De veroordeelde zedendelinquent en straatrover nam Anne toen mee onder dreiging van een mes. Hij heeft de vrouw de bosjes in gesleept en verkracht. Daarna stak hij haar dood. Later dumpte P. de jas, tas en fiets van Anne bij Huis ter Heide.

To Top