112Vandaag

Noord-Brabant

Enorme schade aan woning na brand in Vlijmen

In Vlijmen is donderdagmiddag een flinke brand uitgebroken achter een woning aan De Savornin Lohmanlaan. De brandweer kreeg de melding rond 16:00 uur. In de omgeving waren flinke rookwolken te zien van de brand. De brand sloeg over naar de woning.

De rook trok van achter naar de voorkant van de woning, ook ging er deels rook door de woning heen, hierdoor raakte de woning ernstig beschadigd en zal het huis zal tijdelijk onbewoonbaar zijn.

Achterzijde woning

Toen de brandweer klaar was met blussen was de schade goed zichtbaar. Aan de achterzijde van het huis is de brand begonnen welke doorsloeg de woning in. De achterzijde van de woning is pikzwart geblakerd.

Opnieuw brand
De brandweer werd net na het avond uur nogmaals opgeroepen voor de brand aan de Savornin lohmanlaan. Er zou steeds meer rook vrijkomen nadat de brandweer uit Vlijmen de brand had geblust. Tussen de dakpannen en de isolatie zou het nog branden, de brandweer twijfelde geen moment en er kwam direct een autoladder uit Den Bosch om de ploeg uit Vlijmen bij te staan en met succes.

Een aannemersbedrijf heeft het huis met platen hout dicht getimmerd. De schade zal door verzekeringsexperts worden vast gesteld en de woning zal van binnen geheel opnieuw moeten worden opgebouwd.

To Top