112Vandaag

Gelderland

Update onderzoek dode man in Apeldoorn

De politie krijgt veel vragen over de dood van een man die gisteren aan het Boomblauwtje in Apeldoorn werd gevonden. Op social media en in de media gaan verschillende verhalen rond.

In dit bericht geven we antwoord op vragen waar het kan, en geven we inzicht in de stand van zaken van het onderzoek. Meer informatie dan in dit bericht kunnen we op dit moment niet geven.

Hoe kwam het slachtoffer om het leven? 
Op dit moment hebben we de doodsoorzaak van de man nog niet kunnen vaststellen. Daar is meer onderzoek over. We verwachten hier vandaag nog geen uitsluitsel over te kunnen geven. Daardoor kunnen we dus ook niet zeggen of er sprake is van een misdrijf.

Wie is het slachtoffer? 
We gaan er vanuit dat het slachtoffer de 24-jarige bewoner is van het huis waarbij het lichaam werd gevonden. Het identificatieproces is nog niet helemaal afgerond.

Wordt er verder nog onderzoek gedaan bij de woning?
Het onderzoek bij de woning is wel afgerond. Gisteren werd het huis afgeschermd met zwarte schermen en werd een PD-unit geplaatst, dat is een mobiele werkplek van de politie. Laat in de avond was het onderzoek klaar en is de PD-unit ook weer weggehaald.

Wat klopt er van de geruchten die rondgaan? 
Er gaan verschillende geruchten rond op social media en in de media. Getuigen zouden geluiden hebben gehoord. We gaan hier niet op in, omdat dit soort informatie andere getuigen kan beïnvloeden. We hebben al wel een buurtonderzoek gedaan om zelf zoveel mogelijk buurtbewoners te spreken. Hebt u iets verdachts gezien of gehoord en nog niet met de politie gesproken? Bel dan vandaag nog met de politie via 0900-8844.

Hoe zit het met de achtergrond van het slachtoffer?
Er gaan ook verhalen over de achtergrond van het slachtoffer. We vinden het niet gepast om hier nu al op te reageren. Er is iemand overleden en onze grootste zorg is op dit moment om vast te stellen wat er is gebeurd. Daarnaast proberen we de nabestaanden van het slachtoffer zo goed mogelijk te informeren en hebben we slachtofferhulp voor hen geregeld.

To Top