112Vandaag

Binnenland

Politie moet na elk verkeersongeval smartphone van bestuurders checken

De politie zou na elke zwaar ongeluk de smartphones van de betrokkenen moeten controleren dat vindt de VVD. Op die manier kan worden gecontroleerd of de bestuurder niet stiekem zat te appen achter het stuur.

Afgelopen twee jaar gestegen is het aantal dodelijke verkeersslachtoffers gestegen door het gebruik van de mobiele telefoon. Vorig jaar overleden 629 mensen in het verkeer, acht meer dan het jaar ervoor.

CDA en D66 willen dat er een campagne komt die automobilisten waarschuwt voor het gebruik van de mobiele telefoon.

Er wordt vandaag gedebatteerd over maatregelen tegen bellen en appen in het verkeer, schrijft De Telegraaf. De VVD zal daarbij nog aandringen op strengere straffen. De partij wil appende automobilisten die brokken maken net zo zwaar straffen als automobilisten die te veel hebben gedronken.

To Top