Overvaller (14) cafetaria opgepakt in Zoetermeer

Een medewerker van een cafetaria op het Rakkersveld meldde maandag 27 november rond 21.15 uur een poging overval met een steekwapen door een jongen. Onderzoek leidde uiteindelijk naar een 14-jarige verdachte uit Zoetermeer. De politie zoekt nog wél getuigen.

Een medewerker meldde de overval direct bij de politie. Ter plaatse vertelde de melder aan agenten dat een onbekende jongen, geheel in het zwart gekleed, met bedreiging van een steekwapen de cafetaria probeerde te overvallen. Toen de jongen bezoekers van een naastgelegen café zag, ging hij er plotseling  zonder buit vandoor. De medewerker gaf een uitgebreid signalement en de vluchtrichting van de jongen mee.

Agenten hielden rond 22.45 uur in een woning in Zoetermeer de 14-jarige jongen aan als verdachte. Hij zit vast en de recherche onderzoekt de poging overval.

Iets gezien?
Voor het onderzoek zoekt de politie nog getuigen. Heeft u de overval gezien? Of heeft u de verdachte – een donker getinte jongen van 14 jaar, geheel in het zwart gekleed met een donkere sjaal voor zijn mond – gezien in de omgeving van de cafetaria aan het Rakkersveld? Dan bent u een belangrijke getuige voor ons! Neem dan contact op met de districtsrecherche Zoetermeer op 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.