112Vandaag

Noord-Brabant

Verdachten inbraak op heterdaad aangehouden in Helmond

agent met hond

De politie pakte op maandag 27 november een 18 en een 22-jarige op in Helmond. De twee worden er van verdacht betrokken te zijn bij een inbraak in een woning aan de Margrietstraat.

In de boeien, aangehouden

Een oplettende getuige alarmeerde de politie toen deze twee mannen over een schutting zag klimmen. Agenten gingen ter plaatse en hielden een van hen aan bij de woning, de tweede verdachte werd onder een zeil in de omgeving aangetroffen. De twee zijn de cel ingegaan voor verder onderzoek.

Verdachte situatie

Door een alerte getuige werden Helmond vandaag de twee verdachten aangehouden. Bewoners weten zelf het beste als er iets niet pluis is in hun buurt. Een vreemd figuur die bij huizen naar binnen loert bijvoorbeeld. Of activiteiten bij een huis waarvan u weet dat de bewoners op vakantie zijn.

Moet ik nu bellen of niet?

Wanneer u dan 112 belt, kan de politie wellicht heel snel een inbraak voorkomen of een inbreker op heterdaad aanhouden zoals in Helmond vandaag het geval was! Het bellen van 112 is bedoeld voor spoed. Dus niet alleen voor levensbedreigende situaties, maar zeker ook wanneer u getuige bent van een misdrijf of het voorbereiden van een inbraak of diefstal.

To Top