112Vandaag

Noord-Brabant

Man aangehouden na bedreiging partner in Nieuwvliet

Na een melding op zondag 26 november rond 22.00 uur over een man die thuis door het lint zou gaan reden agenten naar het adres. De aanleiding voor het eerdere conflict zou het verdwijnen van een auto zijn. De verdachte lag in bed en deed of hij sliep. Omdat hij niet meewerkte werd hij met gepast geweld geboeid door de agenten. Hij verzette zich hevig. Hij werkte zelfs tegen bij het aankleden en werd daarom in zijn adamskostuum meegenomen naar het cellencomplex. Hij is ingesloten voor verhoor.

Huiselijk geweld is niet normaal

De politie stimuleert slachtoffers om aangifte te doen van huiselijk geweld. Maar een aangifte is niet (meer) noodzakelijk om een dader aan te houden. Bij voldoende ander bewijs, bijvoorbeeld letsel en getuigenverklaringen, kan de politie een dader toch aanhouden. Slachtoffers en daders worden gestimuleerd om hulp te zoeken. Hierover zijn concrete afspraken gemaakt met partnerorganisaties. Het doel is niet om de relatie te beëindigen, maar wel het geweld te stoppen.

Huiselijk geweld

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Het kan daarbij gaan om lichamelijk en seksueel geweld en om psychisch geweld, zoals bedreiging en belaging (‘stalking’). Huiselijk geweld kan de vorm aannemen van kindermishandeling en seksueel kindermisbruik, partner-relatiegeweld in alle denkbare verschijningsvormen, en mishandeling of verwaarlozing van ouderen.

Onacceptabel

Politie, Openbaar Ministerie, Reclassering, Raad voor de Kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan het voorkomen en zo snel mogelijk stoppen van huiselijk geweld. Zij zijn van mening dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie op www.huiselijkgeweldbrabant.nl.

To Top