Tiental arrestaties tijdens horecanacht in Breda

politie auto met zwaailicht
Stockfoto

Breda – De politie arresteerde een tiental verdachten in de horecanacht van zaterdagavond 25 november 2017 voor het verstoren van de openbare orde en mishandeling. Ook is een 20-jarige verdachte uit Made op de Speelhuislaan opgepakt voor illegaal taxivervoer.

Het was een drukke horecanacht waarbij veel politie-inzet vereist was. De incidenten begonnen al aan het begin van het uitgaansleven en liepen door tot half 5 uur. Zo werd een 24-jarige man uit Gelder op de Vismarktstraat aangehouden, omdat hij een agent beledigde. Hij vernielde een achterwiel van een fiets en werd bekeurd voor baldadigheid waarop hij de politie beledigde. Op dezelfde locatie vond later twee keer een verstoring van de openbare orde plaats. De politie trad op bij een vechtpartij op straat en arresteerde twee 18-jarige mannen uit Breda. Ook vond er een vechtpartij met horecaportiers plaats. De politie arresteerde een 24-jarige verdachte uit Mijnsheerenland.
De politie arresteerde op de Havermarkt een 18-jarige verdachte uit Bergen op Zoom, omdat hij vermoedelijk een 20-jarige man uit Moergestel in zijn wang beet. Rond 04.30 uur arresteerde de politie op dezelfde locatie een 33-jarige man uit Breda, omdat hij vermoedelijk iemand een bloedneus heeft geslagen.

Op de Visserstraat hielden agenten twee vrouwen (18 en 20 jaar) uit Breda aan, omdat ze vermoedelijk iemand geslagen hebben.
Op de Backer en Ruebweg hield de politie een 33-jarige automobilist uit Oudenbosch aan, omdat hij de politie beledigde tijdens de verkeerscontrole.

Rond 03.00 uur kreeg de politie op de Speelhuislaan een ANPR-hit. Agenten gaven een stopteken en constateerden ze dat een 20-jarige bestuurder uit Made achter het stuur zat. Hij vervoerde als taxichauffeur drie personen, maar hij staat niet geregistreerd en zijn rijbewijs was vorige maand reeds ingevorderd wegens het rijden onder invloed. Ook stond hij gesignaleerd voor het afnemen van DNA. Het voertuig is in beslag genomen en verbeurdverklaard in verband met recidive.