Scheidsrechter geslagen in Wernhout, verdachte (16) aangehouden

Stockfoto

Wernhout – Een 48-jarige scheidsrechter is zaterdag 25 november rond 14.00 uur tijdens het spel op de Diepstraat geslagen. De 16-jarige verdachte is aangehouden.

Vier minuten voor het einde van de wedstrijd loopt een lid van de voetbalvereniging uit Breda het veld op, omdat hij het oneens is met een beslissing van de scheidsrechter. De sfeer wordt grimmig en de scheidsrechter besluit om het spel af te fluiten. Vermoedelijk scheldt de verdachte, een speler van de voetbalclub uit Breda, hem uit. De scheidsrechter wil de rode kaart trekken, maar krijgt een flinke klap in zijn gezicht. Hij is onwel geworden. Er ontstaat commotie en spelers schermen de scheidsrechter af. De teams zijn van elkaar gescheiden en de politie is gebeld. Personeel van de ambulancedienst heeft de scheidsrechter onderzocht. Hij heeft een gezwollen kaak en is voor behandeling naar de huisarts gegaan. De 16-jarige verdachte is aangehouden en zit vast voor verhoor.