Poging zware mishandeling ambtenaar na verkeerd geparkeerde auto in Etten-Leur

politie auto met zwaailicht
Stockfoto

Etten-Leur – Een bestuurder rijdt zaterdag 25 november rond 11.40 uur op de Markt tegen een Buitengewoon Opsporingsambtenaar van de gemeente aan. De politie stelt een onderzoek in.

De 22-jarige opsporingsambtenaar is met zijn collega aan het werk en voeren voor de gemeente controles uit. Ze constateren dat een auto buiten het parkeervak staat. Op het moment dat de collega van de aangever een boete uitschrijft verschijnt de bestuurder met twee kinderen. De opsporingsambtenaren vragen om zijn identiteitsbewijs, maar de man rijdt snel weg. De aangever kan niet op tijd zijn been en hand wegtrekken. De buitenspiegel komt tegen zijn hand en klapt om. De auto raakt het been van de aangever. Hij is licht gewond geraakt. De politie heeft aangifte opgenomen en stelt een onderzoek in. De politie en het Openbaar Ministerie nemen geweld tegen ambtenaren met een publieke taak hoog op.