112Vandaag

Provincies

Overvallers bezorgen supermarktmedewerkers de schrik van hun leven, agenten zorgden ervoor dat die schrik werd verzacht

politie auto met zwaailicht

Rotterdam – Twee vuurwapen gevaarlijke overvallers dachten zaterdag 25 november een flinker klapper te maken door de supermarkt aan de Schiedamseweg te overvallen. Bij het naar buiten gaan, liepen zij rechtsreeks in de armen van de inmiddels massaal gewaarschuwde politie. Enkele waarschuwingsschoten waren er voor nodig om de twee overvallers in te kunnen rekenen.

Aanhouding op straat
Het gewapende duo overviel die ochtend kort nadat het filiaal door enkele medewerkers was betreden om te starten met hun werkzaamheden. Op het moment dat twee medewerkers even via de achterzijde van het pand naar buiten liepen, werden zij vermoedelijk opgewacht door de twee gemaskerde mannen die hun sommeerden het pand weer in te gaan. Zij moesten onder bedreiging van een vuurwapen met nog twee andere medewerkers zich ophouden in een ruimte in de supermarkt.

Meldkamer als spin in het web
Ondertussen kreeg het personeel van het Operationeel Centrum in Rotterdam kennis van de overval. Direct werden door het meldkamerpersoneel alle beschikbare eenheden uit de regio naar de betreffende locatie gedirigeerd. Door de agenten werden strategische posities rond de supermarkt ingenomen. Ook eventuele vluchtwegen werden door het aanwezige politiepersoneel ‘geblokkeerd’.

Op het moment dat beide verdachten van de overval met hun buit het pand aan de achterzijde wilden verlaten, liepen zij rechtstreeks ‘in de armen’ van de agenten die het pand hadden omsingeld. De politie was daarbij genoodzaakt om enkele waarschuwingsschoten te lossen, alvorens een van de verdachten, een 23-jarige Rotterdam kon worden overmeesterd. De andere verdachte rende daarop de winkel weer in en trachtte via de voorzijde te ontkomen. Ook daar stonden agenten klaar en vervolgens kon ook deze verdachte, een eveneens 23-jarige Rotterdammer, worden aangehouden.

Winkelpersoneel hevig ontdaan
Toen de verdachten waren overmeesterd, kon het hevig geschrokken en zeer ontdane winkelpersoneel veilig de supermarkt verlaten. Het viertal dat doodsangsten had uitgestaan, werd opgevangen aan het politiebureau. Voor hen werd onder andere slachtofferzorg ingeschakeld. Beide 23-jarige verdachten werden voor verhoor ingesloten.

To Top