112Vandaag

Buitenland

Dronken vrachtwagenchauffeur veroorzaakt ernstig ongeval nadat politie hem laat gaan in Kiev

Een dronken vrachtwagenchauffeur heeft vrijdag op zaterdagnacht een ernstig ongeval veroorzaakt.

De politie had hem even ervoor meegenomen naar het bureau omdat hij dronken rond reed. Een man kwam de chauffeur ophalen met de beloften dat de chauffeur niet meer zou rijden.

De vrachtwagenchauffeur ging toch rijden en veroorzaakte een ernstig ongeval op de Peremohy Ave in Kiev. Hij ramde eerst een geparkeerde sleepwagen waarna hij met volle vaart zich in een taxi boorde, hij kwam uiteindelijk tot stilstand net voor een kerk tegen een boom.

Ooggetuigen haalde de vrachtwagenchauffeur uit zijn cabine waarna een vechtpartij ontstond. De politie wist te voorkomen dat de chauffeur letterlijk gelyncht werd. Om zijn cabine heen werden flessen van 1,5 liter met alcohol aangetroffen.

Nadat de chauffeur behandeld was in de ambulance wou de politie een blaastest afnemen. Ook daar ontstond enige oneindigheid waardoor er nu bloed moet worden afgenomen in het ziekenhuis.

De taxichauffeur raakte zeer ernstig gewond. Een arts ter plaatse twijfelde of de taxichauffeur het ging redden. Verder vervoerde de taxi geen passagiers.

De politie in Kiev is een groot onderzoek gestart naar het voorval.

To Top