Ambulancemedewerkers vervullen laatste wens terminale vrouw

Het ambulancepersoneel kreeg tijdens de rit de vraag van de terminale vrouw of ze aan het strand van Hervey Bay, in het oosten van Australië, even wilde stoppen, omdat ze de oceaan nog een laatste keer wilde zien.

Verpleger Graeme Cooper van Queensland Ambulance Service op een Australische nieuwswebsite: “Het was haar laatste trip naar de plaats waar ze uiteindelijk zal sterven. Ik heb dan eerst contact opgenomen met het ziekenhuis of dat wel kon, en of we haar wel uit de ambulance mochten halen.”

“Wanneer het einde nadert, zijn wij vaak een laatste contact voor de stervenden. We willen dan ook dat zij zich nog eens goed kunnen voelen, dat ze nog goed behandeld worden. Dat is zowel een positief gevoel voor ons als voor hen. Want het gaat toch altijd over iemands vader, moeder, broer, of wie dan ook.”

“We hebben een kleine omweg gemaakt om bij het strand te komen. We hebben haar dan op het strand gereden. Iets waar ze duidelijk erg blij mee was. Als het kon, had ik haar tot in het water gedragen. Maar de oceaan alleen nog maar te zien, deed haar al heel veel deugd.”

Verpleegster Danielle Kellan, die de foto nam: “Toen we daar stonden, vroeg ik haar nog: “Waar denkt u nu aan?” Ze antwoordde: “Ik heb rust gevonden. Alles voelt goed aan.””