112Vandaag

Provincies

Agente gewond door zeer agressieve man in Sluis

politiehond

Vrijdagavond is in een woning aan de Sint Brandarisstraat een zeer agressieve man aangehouden. Een agente werd door hem verwond en is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Rond 23.00 uur kreeg de politiemeldkamer een melding van een conflict in de woning. Een bewoner zou dronken zijn en een mes bij zich hebben. Diverse politie-eenheden gingen naar Sluis. Toen zij op straat poolshoogte namen, kwam de man plotseling uit de woning. Hij werd aangehouden. Hierbij verzette hij zich hevig en beet een agente in haar vinger. De man liep terug naar de woning, waarbij agenten tevergeefs probeerden hem te boeien. Ook werd pepperspray gebruikt. De man wist de trap op te lopen, waarbij hij en de agente van de trap vielen. Zij raakte hierbij verder gewond.

Politiehond

Ondertussen was er een hondengeleider met een politiehond ter plaatse. De man werd alsnog aangehouden en naar het politiecellencomplex Torentijd gebracht. Tijdens de reis en in Torentijd bleef hij zeer agressief. Hij is ingesloten en zal zaterdag worden verhoord.

Verwondingen

De agente is met een ambulance naar het ziekenhuis in Terneuzen gebracht. Ze had haar neus gebroken, diverse bijtwonden zijn behandeld. Ze mocht daarna het ziekenhuis verlaten.

Agressie en geweld tegen agenten is onacceptabel en wordt niet getolereerd. De agente zal tegen de man aangifte doen. Het Openbaar Ministerie brengt daders zo snel mogelijk voor de rechter en eist driemaal zo hoge straffen. De schade wordt altijd op de dader verhaald.

To Top