Maximale straf voor verkrachten en doden Romy: jaar cel en jeugd-tbs - 112Vandaag

112Vandaag

Gelderland

Maximale straf voor verkrachten en doden Romy: jaar cel en jeugd-tbs

UTRECHT/ACHTERVELD – De 14-jarige Brian N. is veroordeeld tot een jaar jeugddetentie en jeugd-tbs voor het doden van Romy uit Hoevelaken. Het meisje van 14 werd meerdere keren verkracht en daarna om het leven gebracht in Achterveld.

De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie en ook de hoogst mogelijke straf die kan worden opgelegd aan een minderjarige verdachte.

Brian N. was zelf niet in de rechtbank toen de uitspraak gedaan werd. Volgens de rechtbank er is alles aan gedaan om hem er wel bij te laten zijn. Hij wilde niet en kan niet gedwongen worden. Zijn familie was er wel, net als de familie van Romy.

ROMY
Op 2 juni kwam Romy niet thuis uit school. Nog diezelfde dag werd haar lichaam gevonden in een sloot in Achterveld. Twee dagen later werd de 14-jarige verdachte uit Lunteren opgepakt. Hij gaf toe dat hij Romy had verkracht. Daarna wurgde hij haar.

Volgens het Openbaar Ministerie heeft de jongen het meisje meerdere keren verkracht. Toen ze zei dat ze hem zou aangeven, werd hij boos en wurgde hij haar. Daarna duwde hij haar lichaam in het water, wiste zijn telefoonggegevens en probeerde een alibi te regelen.

SPOREN
Het OM zei eerder dat al snel alles in de richting van de jongen wees. Hij kwam in beeld dankzij camerabeelden, bloedsporen en getuigenverklaringen. Ook had Romy haar vrienden berichtjes gestuurd waarin ze schreef dat de jongen met haar mee wilde fietsen en dat zij hem eng vond.

De verdachte en Romy kenden elkaar van school. Ze zaten allebei op de J. H. Donnerschool in het Gelderse De Glind, dat tussen Leusden en Barneveld ligt.

Bron: RTV Utrecht

To Top