112Vandaag

Gelderland

15-jarige rijdt dronken rond met auto in Kerkdriel

politie controleert voertuig

Vannacht omstreeks 01:30 uur zag de politie een personenauto met verhoogde snelheid op de Berm te Kerkdriel rijden. Zij zagen dat hij een bocht nogal ruim en op een vreemde manier nam. Ze besloten het voertuig te achtervolgen voor een controle. Het voertuig reed met hoge snelheid richting Alem en dook daar het dorp in.

Na een ronde door het dorp troffen wij het voertuig op de Weikesstraat te Alem. Het voertuig stond daar stil met draaiende motor en de bestuurder en bijrijder keken strak naar voren bij het zijn van de politie. De agenten hebben het voertuig benaderd en zijn in gesprek gegaan met de beide personen. De bestuurder bleek een 15 jarige jongen te zijn. Hij was dus niet in het bezit van een rijbewijs. Dit bleek ook wel uit zijn opvallende manier van rijden. De jongen bleek ook nog alcohol genuttigd te hebben. Hij had een uitslag net boven de toegestane limiet.

Tegen de 15 jarige knul is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en zonder rijbewijs. Hij zal zich binnenkort moeten verantwoorden voor de kinderrechter.

To Top