17-jarige bestuurder scheurt met gemiddeld 102 per uur door Boxtel

Foto: Politie Team Verkeer Oost-Brabant/Facebook

De videosurveillance van Politie Team Verkeer Oost-Brabant trof deze woensdagmiddag een MMBS (Motorrijtuig Met Beperkte Snelheid) op de Koevoortseweg te Boxtel. De bestelbus werd bestuurd door een 17-jarige bestuurder uit Reusel. De bestuurder haalde een gemiddelde snelheid van 102 km/u, terwijl een dergelijk voertuig niet harder mag (kunnen) rijden dan 25 km/u. Hierdoor reed de 17-jarige maar liefst 77 km/u te snel met het bestelbusje.

Het rijbewijs werd direct ingevorderd en het voertuig werd in beslag genomen. Het Openbaar Ministerie gaat de straf bepalen.

Foto: Politie Team Verkeer Oost-Brabant/Facebook

Motorrijtuig Met Beperkte Snelheid (MMBS)

Een motorrijtuig met beperkte snelheid (MMBS) is een motorvoertuig dat bestemd is voor het uitvoeren van specifieke werkzaamheden en heeft geen kenteken nodig. Regelmatig wordt aan de RDW gevraagd of een bestaande personenauto kan worden omgebouwd tot MMBS.

Echter, dit betekent nog niet dat u met dit omgebouwde voertuig de openbare weg op mag. De RDW kan alleen goedkeuring geven voor het voertuig en kan niet controleren of u het voertuig gebruikt waarvoor het is bedoeld.

Het voertuig moet namelijk voldoen aan de definitie zoals deze is opgesteld in de Regeling Voertuigen:

  • motorvoertuig met een door de constructie bepaalde maximumsnelheid van niet meer dan 25 km/h, niet zijnde een landbouw- of bosbouwtrekker of een bromfiets, niet ingericht voor het vervoer van personen en ingericht voor het bij op korte afstand van elkaar gelegen plaatsen afleveren of ophalen van goederen, of
  • motorrijtuig met een door de constructie bepaalde maximumsnelheid van niet meer dan 45 km/h, niet zijnde een landbouw- of bosbouwtrekker of een bromfiets, niet ingericht voor het vervoer van personen en wel ingericht voor het uitvoeren van werkzaamheden buiten wegen, aan wegen of aan werken op, in, langs en boven wegen, of
  • motorrijtuig met een door de constructie bepaalde maximumsnelheid van niet meer dan 45 km/h, met niet meer dan acht zitplaatsen, de bestuurderszitplaats niet meegerekend, niet zijnde een landbouw- of bosbouwtrekker of een bromfiets, dat een combinatie vormt met één of meer aanhangwagens die zijn ingericht voor het vervoer van personen.