112Vandaag

Provincies

Automobilist slaat fietser deels blind in Rotterdam

uniform politie

Rotterdam – De politie is op zoek naar een automobilist die zaterdag 11 november een fietser op de Nieuwstraat zó hard in zijn gezicht sloeg, dat deze vermoedelijk voor de rest van zijn leven aan een oog blind is.

Ruzie
Die avond tussen 22.45 en 23.15 uur vond op de Nieuwstraat, bij Rotterdam Blaak, een verkeersruzie plaats. Een man en een vrouw fietsten op de Nieuwstraat toen ze bijna werden aangereden door een auto, die een parkeervak uit wilde rijden. Nadat de fietsers de auto ternauwernood hadden kunnen ontwijken, gaf de autobestuurder flink gas en stopte naast de man en vrouw. Hij stapte uit en zei tegen de fietsers dat ze voortaan uit moesten kijken. De agressieve man liep terug naar zijn auto, maar kwam toch weer terug en sloeg de mannelijke fietser in zijn gezicht. De jongen viel op de grond. De kans is groot dat hij met zijn rechteroog nooit meer zal kunnen zien. Na de klap, pakte de automobilist zijn auto en reed hard weg in de richting van station Blaak/ de Markthal.

Onderzoek
De politie is een onderzoek gestart en zoekt getuigen. De bestuurder is een licht getinte man rond de 25 jaar oud. Hij had een geschoren baardje en droeg een pet. De man reed in een donkerkleurige auto. Heeft u iets gezien of gehoord? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of via 0800-7000 als u liever anoniem blijft.

To Top