112Vandaag

Noord-Brabant

Agent mishandeld op feest in Esbeek

Esbeek – Een 53-jarige man uit Esbeek is zondag 19 november rond 0.45 uur opgepakt. Hij bemoeide zich met een aanhouding op een feest aan de Groenstraat. Daarbij mishandelde hij een politieagent.

Agenten waren op het feest, waar zo’n 1200 bezoekers aanwezig waren, bezig met de aanhouding van een jongen die al eerder de toegang was ontzegd. De verdachte begon zich hier mee te bemoeien. Een van de agent vroeg hem hierop om afstand te houden en gaf de man een duw. Hierop haalde de verdachte uit en sloeg de agent met een vuist in het gezicht. De man is vervolgens tegen de grond gewerkt en aangehouden. De agent heeft aangifte gedaan.

Geweld tegen politiemensen
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen opsporingsambtenaren, politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er daadkrachtig tegen op. Wie agressie of geweld pleegt tegen een werknemer met een publieke taak, moet snel en streng worden gestraft. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd. Klik hier voor meer informatie over de veilige publieke taak.

To Top