‘Behulpzame’ dief aangehouden in Bergen op Zoom

arrestatie
Stockfoto

Bergen op Zoom – Woensdagavond om ongeveer 21.45 uur is een 21-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden door de politie. Hij wordt ervan verdacht dat hij een tas heeft gestolen van een mevrouw die werkzaam was is een bedrijf aan het Stationsplein.

De benadeelde was in het bedrijf aanwezig toen het alarm ineens af ging. Even later ontdekte de vrouw dat haar tas was weggenomen. Ze belt dan de sleutelhouder van het pand en hij komt naar het gebouw toe en bekijkt samen met de vrouw de camerabeelden. Dan klopt er iemand op het raam. Het is een man die vertelt dat hij zojuist heeft gezien dat er iemand een tas wegnam uit het bedrijf. Hij zou deze dief achterna gegaan zijn en de tas, na een worsteling, hebben kunnen ontfutselen van de dief. De man wil de tas nu weer teruggeven aan de eigenaresse, maar daar wil hij wel een vergoeding voor krijgen.

De benadeelde en de sleutelhouder vertrouwen zijn verhaal niet en bellen de politie. Die komt ter plaatse en houdt de man aan. Twee onafhankelijke getuigen hebben namelijk verklaard dat zij deze man het pand hebben zien binnengaan en ook weer hebben zien verlaten. Mogelijk had hij daarbij ‘iets’ onder zijn jas. De agenten hebben de man van 21 uit Bergen op Zoom meegenomen naar het politiecellencomplex. Daar zit hij nu nog vast. De verdachte wordt vandaag aan de tand gevoeld over hetgeen er gebeurd is. Uit de tas is een geldbedrag weggenomen en er zijn goederen vernield die van de benadeelde zijn.