112Vandaag

Flevoland

24 bekeuringen bij grote controle in Lelystad

Lelystad – Dinsdag 7 november werd langs de A6 een Integrale Verkeerscontrole gehouden. In totaal werden vijftien voertuig-combinaties gecontroleerd en werden 24 bekeuringen gegeven.

Dinsdagochtend begon het Team Verkeer, in samenwerking met Rijksdienst Wegverkeer, De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, de Landelijke Eenheid en dienst Milieu, om 08.00 uur aan de controle. De controle was vooral gericht op de technische staat van de voertuigen. Motorrijders haalden de voertuig-combinaties van de weg en leidden hen naar de controleplek.

Loszittende delen
In totaal werden 15 voertuig-combinaties aan een controle onderworpen. Er bleken 24 overtredingen te zijn gemaakt. Zo kreeg een bedrijf een boete omdat een chauffeur een chauffeursvergunning van een ander gebruikte. Aangezien dit tien keer eerder had plaatsgevonden, werd het bedrag van de boete ook tien keer zo hoog. Eén chauffeur had te weinig rust genomen en kreeg daar een bekeuring voor. Drie keer bleek de lading niet goed vastgemaakt. Vijf keer deden de remmen het niet zoals het hoort en drie keer waren de banden te glad. Bij één voertuig zat een wiel los en een kermisattractie kreeg een WOK-melding. (De attractie moet opnieuw gekeurd worden). De oplegger met daarop de draaimolen mocht niet verder aangezien er delen van de attractie konden vallen.

To Top